Megsértették az olajmunkások jogait

Sting lemondta a Symphonicity világturné kazahsztáni állomását

Lemondta a hétfőre Asztanába meghirdetett Symphonicity világturné kazahsztáni állomását Sting, a brit popénekes a városban sztrájkoló olajmunkások jogainak megsértésére hivatkozva döntött így.

2011.07.04 22:28MTI

Sting honlapján közzétett nyilatkozatában erősítette meg, hogy a Symphonicity világturné kazah állomását azt követően mondta le, hogy az Amnesty International emberjogi szervezet kampánycsoportja felhívta figyelmét a gáz- és olajipari munkások sanyarú helyzetére.
   
"Nem akarom keresztülhúzni az éhségsztrájkolók, a bebörtönözött munkások és a több tízezer sztrájkoló erőfeszítéseit" - idézték Sting vasárnapi nyilatkozatát.
   
Az énekes repertoárjában szerepeltek volna korai Police-slágerek csakúgy, mint szólókarrierjének átütő sikerei is. A zenészt szimfonikus zenekar kísérte volna. Bizonyos jegyek ára elérte az akár 100 tenge (közel 127 ezer forint) értéket.
   
Kezdetben - az énekes vasárnapi bejelentéséig - a Kazah szervezők "szervezési és technikai okokra" hivatkoztak a koncert elmaradásával kapcsolatban.
   
Kazahsztánban több száz olaj- és gázipari dolgozó kezdett sztrájkba májusban a Kaszpi-tenger partjánál magasabb béreket követelve, tábort vertek a régió helyhatóságánál és autópályákat is megkíséreltek eltorlaszolni.
   
A rendőrség őrizetbe vette a sztrájkolókat mondván, hogy nem bejelentett demonstráción vettek részt, több tucat embert el is bocsátottak munkahelyéről.
   
Stinget bírálatok érték a 2009-es taskenti koncertje miatt, mert azt az emberi jogok figyelmen kívül hagyásával vádolt üzbég elnök, Iszlam Karimov lánya szervezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.