Keresik a szüleit

Döbbenetes: elrabolt kislány robbant volna Pakisztánban

Rendőri vezetők közölték: pakisztáni lázadók egy kilencéves kislányt akartak öngyilkos merénylőként felhasználni a biztonsági erők elleni támadásukhoz az ország északnyugati részén, a kislány azonban túlélte az esetet.

2011.06.20 18:35MTI

Az iskolai egyenruháját viselő Szohana Dzsavaid maga idézte fel megpróbáltatásait egy részvételével megtartott helyi rendőrségi sajtótájékoztatón, amelyről országszerte beszámoltak a televíziók.
   
A pakisztáni iszlamista szélsőségesek eddig főleg férfiakat küldtek öngyilkos bevetésre, bár gyakran fiatal fiúkat is felhasználnak terrorcselekményeikhez. Ez azonban az első ismertté vált eset, hogy egy kislánnyal próbáltak végrehajtatni robbantásos merényletet.
   
A harmadik osztályos pesavari kislány, mint elmondta, éppen iskolába tartott szombaton az északnyugati nagyvárosban, amikor két nő betuszkolta őt egy autóba, amelyben két férfi várakozott. A kocsiban elkábították - mondta. Hozzátette, hogy amikor egy ismeretlen lakásban felébredve, sírni kezdett, az egyik nő olyan süteménnyel etette meg, amitől ismét álomba zuhant.
   
"Következő reggel a nő és az egyik férfi arra kényszerített, hogy magamra öltsek egy nehéz mellényt, és megint beültettek az autójukba" - mondta Dzsavaid.
   
A mellény közel 20 font (mintegy 9 kilogramm) robbanóanyagot tartalmazott, és távirányítással lehetett volna működésbe léptetni - mondta el később Szalim Marvat, Alsó Dir-i rendőrparancsnok.
   
A kislányt az emberrablók a félkatonai határrendőrség egyik közúti ellenőrzőpontjához vitték, amely hat kilométerre van Taimargarától, a körzet központjától. Amikor azonban kiszállt vele a kocsiból az egyik nő, Dzsavaidnak sikerült kirántania a kezét a nő szorításából, és futni kezdett a katonák felé.
   
"A korához képest szemmel láthatóan nagy súlyt viselt. A testtartása gyanús volt" - mondta el a sajtónak a rendőrség egyik szóvivője. A gyermeket az ellenőrzőponttól 50 méterre vették őt őrizetbe. Egyelőre nem világos, hogy az emberrablók miért nem léptették működésbe a robbanóanyaggal megrakott mellényt, amikor Dzsavaid elfutott. Ehelyett pánikba estek és elmenekültek a helyszínről - mondta el az Alsó Dir-i rendőrparancsnok.
   
A hatóságok jelenleg próbálják felkutatni a kislány szüleit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.