Nem nyugszanak a kedélyek

Az amerikai haditengerészet feltartóztatott egy észak-koreai hajót

Az amerikai haditengerészet feltartóztatott egy észak-koreai kereskedelmi hajót, mert a gyanú szerint a vízi jármű rakétaalkatrészeket szállított Mianmarba - számolt be a két hete történt esetről szombaton este a The New York Times.

2011.06.13 11:57MTI

Az amerikai illetékeseket idéző írás szerint a hajót visszairányították Észak-Koreába, miután néhány napot vesztegelt a tengeren. A McCampbell romboló május 26-án Sanghajtól délre tartóztatta fel a M/V Light nevű hajót, amely belizei zászló alatt közlekedett. Ezért a közép-amerikai ország hatóságainak a felhatalmazását kellett megkapniuk az amerikaiaknak, hogy átvizsgálhassák a hajót.

Az ENSZ 2006-ban és 2009-ben szankciókkal sújtotta Észak-Koreát, mert a külvilágtól hermetikusan elzárkózó kommunista állam nukleáris robbantási kísérleteket hajtott végre.

A korlátozó intézkedések tiltják, hogy Észak-Koreával nukleáris és rakétatechnológiai kereskedelmet folytassanak.

A világszervezet tavaly felhatalmazta tagországait, hogy átvizsgálhassák a észak-koreaiak légi, tengeri és szárazföldi szállítmányait.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.