Még nincs pánik

Egyre több lengyel kerüli a zöldségféléket

Egy friss közvélemény-kutatásból kiderül: nem estek ugyan pánikba a lengyelek a németországi hasmenésjárvány miatt, amelynek eddig már két igazolt lengyelországi fertőzöttje is van, de minden tizedik lengyel lemondott a zöldségfélék fogyasztásáról.

2011.06.09 10:19MTI

Az ING Bank június elején elektronikus úton felmérést végzett ügyfelei között, megkérdezve tőlük, hogy a németországi járvány, amelyet egyes vélemények szerint fertőzött uborka terjeszt, milyen hatással van vásárlási szokásaikra.
   
Több mint 20 ezren válaszoltak a kérdésre. Kiderült, hogy minden tizedik lengyel lemondott a zöldségfélék fogyasztásáról. A többi megkérdezettnek mintegy fele úgy döntött, hogy csak lengyel eredetű primőr zöldségféléket vásárol. A többiek figyelmen kívül hagyják a fertőzött spanyolországi uborkáról szóló jelentéseket, és továbbra is vásárolnak zöldségféléket, függetlenül attól, hogy melyik országból származnak.
   
A kereslet visszaesése miatt csökken a zöldségfélék ára, ami választás elé állítja a kereskedőket: vásároljanak továbbra is primőr árut, kockáztatva, hogy nyakukon marad az áru, vagy várjanak a megrendeléseikkel, amíg nem tisztul a helyzet a zöldségpiacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.