Óriási terült vált a lángok martalékává

Tűzvész Arizonában: csaknem hatezer embert evakuáltak

A helyi hatóságok közölték: immár csaknem 6000 embert kellett kitelepíteni a Kelet-Arizonában tomboló a tűzvész miatt, amely csaknem 160 ezer hektárnyi területet perzselt fel.

2011.06.08 18:38MTI

A méreteit tekintve a jelenlegi tűzvész a második helyre lépett elő a rekordtartó, 2002-es természeti katasztrófa után, amelyben csaknem 190 ezer hektár égett le.

A szárazság és az erős szél miatt azonban a jelenlegi tűzvészt várhatóan még napokig nem lehet majd megfékezni. Az arizonai tűzoltók az állam egész keleti határa mentén rendkívüli tűzveszélyre figyelmeztettek.
   
A lángoknak eddig - a mentési erőfeszítéseknek köszönhetően - csak 10 épület esett martalékul és a tűz további 343 ingatlan fenyeget közvetlenül.

Az erdőtüzek füstje, amelyet még meteorológiai műholdakról is meg lehetett figyelni, kedden fennakadásokat okozott a légi forgalomban a szomszédos Új-Mexikó államban. Az állam hatóságai felszólították Luna város lakót, hogy készüljenek fel az evakuációra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.