Több mint 400 hektárnyi terület égett le

Súlyos tűzvész pusztít Texasban

Az oltóberendezésekkel felszerelt C-130-as katonai repülőgépek és tűzoltó helikopterek bevetése ellenére is több mint 400 hektárnyi terület égett le az utóbbi napokban Texasban.

2011.04.19 19:11MTI

A rövid távú időjárás-előrejelzések szerint a térségben meleg, szeles és száraz idő várható, ezért további térségek válhatnak lángok martalékává. A tűz már mintegy 110 kilométerre közelítette meg Dallas - Fort Worth külvárosait.

A lángokban eddig 31 ház semmisült meg, és további 600-at fenyegetnek a lángok.

Strawn várost kiürítették, a terjedő lángok már csak 10 kilométerre vannak Graham településtől. Az erdészeti szolgálat hétfő óta 10 új tűzfészekről tett bejelentést, s a tűzoltók fékező övezetek kialakításával próbálják megakadályozni a lángok továbbterjedését. Marq Webb, az erdészet szóvivője szerint Texasban még nem volt példa ilyen méretű természeti csapásra.

A tűzoltóknak ugyanakkor sikerült megvédeniük a tűztől a Fort Davis-i McDonald Obszervatórium teleszkóp-együttesét. A mentés elősegítése érdekében a kaliforniai, a wyomingi és az észak-karolinai nemzeti gárda tűzoltó berendezésekkel felszerelt C-130-as repülőgépeket vezényelt át Texasba.

Az oltásban összesen több mint 1400 ember vesz részt. Sebesültekről, halottakról egyelőre nem érkezett jelentés. A tüzek a kormányzói hivatal szerint gyakorlatilag az állam minden megyéjében pusztítanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.