Sajnálja, hogy nem lett öngyilkos

Mladic lázad: éhségsztrájkkal fenyegetőzik

Éhségsztrájkkal fenyegetőzik belgrádi sajtójelentések szerint a hágai börtönében ülő Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok.

2011.06.06 14:27MTI

Az egykori Jugoszláviában elkövetett háborús bűncselekményeket kivizsgáló Nemzetközi Törvényszék foglya azt hangoztatja, hogy ha követelései nem teljesülnek azonnal, akkor nem veszi be gyógyszereit, és élelmet sem vesz magához - írta hétfői számában a Blic című napilap.

A nyugalmazott tábornok "azonnali megfelelő orvosi ellátást" követel, valamint azt, hogy családtagjai és ügyvédje látogathassák.
   
A belgrádi újság azt is idézi Mladictól, hogy "élete nagy hibáját" követte el, amikor nem lett öngyilkos. Éhségsztrájkkal fenyegetőzött arra az esetre is, ha az ENSZ-törvényszék nem vállalja át perének ügyvédi költségeit. Védője, Milos Saljic közlése szerint a vádlott ügyvédi csapata még nem állt össze.

Egyelőre annyi tudható, hogy benne lesz a 92 éves Smilja Abramov nemzetközi jogász, aki éveken át volt Slobodan Milosevic egykori szerb és jugoszláv elnök tanácsadója.
   
Mladic ellen 11 pontban emelnek vádat népirtás, emberiesség elleni bűntettek és a háborús jog megsértése miatt. A törvényszék előtti első megjelenésekor, múlt pénteken a vádakat "gyalázatosaknak" és "szörnyűeknek" nevezte. A bíró július 4-ére tűzte ki a következő tárgyalást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.