A képviselők 90 százaléka a kommunista párt tagja

Ismét taroltak a komcsik Vietnámban

Nyilvánosságra hozták pénteken a május 22-i parlamenti választások eredményét Vietnámban: az 500 megválasztott képviselő több mint 90 százaléka a kommunista párt tagjai közül került ki.

2011.06.03 13:07MTI

Pham Minh Tuyen, a választási bizottság főtitkára újságírók előtt örömét fejezte ki amiatt, hogy sikeresen lezajlott a voksolás, bár az "ellenséges erők" igyekeztek meghiúsítani azt.
   
Amikor ezekről a sok esetben száműzetésben élő ellenzékieket jelentő "ellenséges erőkről" kérdezték, nem nevezett meg egyetlen személyt sem, csak annyit mondott, hogy ők azok, akik "szembeszállnak a Vietnámi Szocialista Köztársaság politikájával és törvényeivel, a választások bojkottjára szólítanak fel, továbbá becsmérlik a párt vezetését és az állam szerepét anélkül, hogy elismernék a Vietnámban jelenleg kibontakozó demokratizálódási folyamatot".
   
Az indokínai országban május 22-én tartották a parlamenti választásokat: a 62 millió szavazásra jogosult polgár 827 jelöltből választotta ki az új törvényhozás ötszáz képviselőjét.

A 15 "függetlenként" induló jelölt közül négy került be, és megválasztottak 42 "pártonkívülit", akik a tömegszervezetek jóváhagyásával indultak. A választási bizottság közlése szerint a választók több mint 99 százaléka élt állampolgári jogával. Vietnámban a szavazás kötelező.
   
A vietnámi törvényhozás várhatóan júliusban tartja alakuló ülését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.