Egy kislány van súlyosabb állapotban

Buszbaleset Lengyelországban - a gyerekek zöme vasárnap hazautazik

Még három magyar tanuló van kórházban a szombati délnyugat-lengyelországi buszbaleset sérültjei közül, de csak egyikük, egy kislány van súlyosabb állapotban (akin műtétet kellett végrehajtani).

2011.05.22 12:51MTI

A többi gyerekért megérkezett Magyarországról egy autóbusz, amely még vasárnap hazaszállítja őket - mondta vasárnap Varga Szabolcs varsói konzul az Opole vajdaságbeli Wolczynból. Mint elmondta, szombaton még öt sérült volt kórházban, ám időközben kettőt kiengedtek.

A még kórházban ápolt három sérült gyerek közül kettőnek teljesen kielégítő az állapota, egy kislányon viszont szombaton 8 órás komplikált műtétet hajtottak végre, sok vért kellett neki adni, de remélhetőleg ő is hamarosan felépül. A többieket még vasárnap hazaszállítják.

Megérkeztek Wolczynba - ahol a magyar iskolások egy nemzetközi táborban vettek részt az európai uniós Comenius program keretében - a kórházban ápolt gyerekek szülei és családtagjai, továbbá a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatónője, illetve a város polgármestere.

Ők addig szándékoznak a helyszínen maradni, amíg a még kórházban lévő gyerekek is hazaszállíthatók lesznek. A hozzátartozók vasárnap meglátogatják az egyik wroclawi kórházban fekvő, sérült gyerekeket.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium autóbuszt indít a még tovább Lengyelországban maradó gyerekekért.

A kerekegyházi általános iskola tanulóit szállító autóbusz szombat délelőtt az opolei vajdaságban, Namyslów város közelében szenvedett balesetet. A magyar mikrobuszban 10 hetedik osztályos gyerek utazott 5 felnőtt kísérővel. A rendőrségi vizsgálat folyamatban van. A magyar busz valószínűleg defektet kapott, és oldalával egy szembejövő kamionnak ütközött. A balesetben 12-en sérültek meg, három gyerek súlyosabban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.