857 sebesült

Több százan megsérültek egy vonatbalesetben Johannesburgnál

Összesen 857 sérültje van egy vonatbalesetnek, amely csütörtök este történt a Dél-afrikai Köztársaságban, Johannesburg peremterületén.

2011.05.20 11:56MTI

Douglas Chauke, a Metrorail vasúttársaság regionális igazgatója közölte, hogy a szerencsétlenség Sowetóban, az afrikai ország legnagyobb fekete negyedében következett be, amikor egy személyszállító vonat egy álló szerelvénynek ütközött.

A kórházi jelentések szerint a sérültek közül kettő állapota súlyos. Chauke beszámolt arról is, hogy az utasokkal teli vonat nem siklott ki, s csak kisebb kár keletkezett benne.

Azt nem tudni pontosan, hányan tartózkodtak a vagonokban.

A vasúti vállalat egyik illetékese elmondta, hogy a Metrorail vonatai 2000-2500 férőhelyesek. A Dél-afrikai Köztársaságban gyakoriak a vonatbalesetek. 2006-ban 27 ember vesztette életét, miután egy mezőgazdasági dolgozókat szállító teherautó egy vasúti kereszteződésnél személyvonatnak ütközött.

fotó: www.sowetanlive.co.za


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.