Meggyilkolták Anton Hammerlt

Líbia: dél-afrikai fotóriportert öltek meg a Kadhafihoz hű erők

Egy dél-afrikai fotóriportert öltek meg a Kadhafihoz hű erők hat hete az észak-afrikai ország sivatagi térségében - közölte pénteken az áldozat, Anton Hammerl családja.

2011.05.20 09:50MTI

A sajtófotósnak április elején veszett nyoma Líbiában, ahol a polgárháború eseményeiről tudósított.

A líbiai kormány heteken át azt állította, hogy Hammerl életben van. Tekintve, hogy a fotósnak osztrák állampolgársága is volt, a bécsi külügyminisztérium szintén foglalkozott az üggyel, és április 25-én a tárca még azt közölte a líbiai hatóságokkal folytatott üzenetváltása alapján, hogy a férfi jól van.

A 41 éves fotós halálhírét végül annak a tudósítócsoportnak a tagjai közölték, amelyet a héten engedett szabadon a líbiai kormány.

Az egyik szabaduló, az amerikai James Foley elmondta: Hammerl velük volt a felkelők oldalán Brega ostrománál. Április 5-én fogták el őket a líbiai kormányerők, és a dél-afrikai fotóst akkor lőtték le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.