Telefonos segítség

Moszkva kész 6 milliárd dolláros hitelt adni Fehéroroszországnak

Dmitrij Medvegyev orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden telefonon tárgyalt egyebek mellett egy Fehéroroszországnak nyújtandó hitelről.

2011.05.17 18:08MTI

Lukasenka Minszkben közölte: 6 milliárd dollárról van szó, míg Moszkvában egy forrás azt mondta, egymilliárdos hitelről, valamint a Beltransgaz Rt. ellenőrző csomagjának megvásárlásáról.

Lukasenka szerint a hatmilliárdból 3,1 a hitel, a fennmaradó összeg a később szállítandó fehérorosz áruk előre történő kifizetése.

Egy az orosz hatalmi struktúrákhoz közelálló forrás ezzel ellentétben azt közölte Moszkvában, hogy Moszkva Minszk anyagi támogatása kapcsán a Beltransgaz fehéroroszországi gázszállítási rendszer ellenőrző részvénycsomagjának megvásárlását vizsgálja: egymilliárd dolláros hitelről és a Beltransgaz Gazprom általi megvásárlásáról van szó.

Minszk áprilisban jelentette be, hogy eladja a Beltransgazban tartott 50 százalékos állami részt. A Gazprom 2007-2010 között 2,5 milliárd dollárért megvásárolta a gázszállítási rendszer részvényeinek 50 százalékát. Előzőleg az ABN-Amro bank a Beltransgaz piaci értékét ötmilliárd dollárra becsülte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.