Két katona is megsebesült a robbanásban

Buddhista szerzeteseket gyilkolt egy pokolgép

A helyi rendőrség közölte: két buddhista szerzetes meghalt, és két katona megsebesült egy út mentén elhelyezett pokolgép felrobbanásakor Thaiföld többségében muszlimok lakta déli részén hétfőn.

2011.05.16 09:26MTI

Az árokba rejtett robbanóeszköz egy szerzeteseket szállító teherautó elhaladásakor lépett működésbe. A rendőrség szerint a házilag gyártott pokolgép mintegy 20 kilogrammot nyomott.
   
A gumiban gazdag, Malajziával határos Jala, valamint Narativat és Pattani tartományban az utóbbi időben fokozódott az erőszak. A szélsőségesek fő célpontjai a biztonsági erők, de a buddhista szerzeteseket sem kímélik.
   
Thaiföld déli határvidéke az egyik legveszélyesebb térség Ázsiában. 2004 óta több mint 4500 embert öltek meg: a hatóságok az autonómiáért harcoló maláj muszlimokat vádolják a támadásokkal. A terület az egyetlen muszlim többségű régió a főként buddhista Thaiföldön. A korábban Patani néven ismert független maláj muszlim szultanátus 1909-ben került thai fennhatóság alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.