Egyelőre nem tudni, vannak-e áldozatok

Péntek 13: rengett a föld Costa Ricán (+ videó)

Erős földrengés rázta meg pénteken helyi idő szerint 16 óra 47 perckor Costa Ricát.

2011.05.14 07:43MTI

Az amerikai földtani intézet pontosított adatai szerint a nyílt végű Richter-skálán mérve 6-os erejű földrengés epicentruma a fővárostól, San Josétól 25 kilométerre északnyugatra, fészke pedig 70 kilométeres mélységben volt.

Áldozatokról vagy nagyobb anyagi károkról nem érkezett jelentés. A föld mozgását érezni lehetett a közép-amerikai ország teljes csendes-óceáni partvidékén, s kevésbé ugyan, de a karib-tengeri oldalán is. Helyenként megszakadt az áram- és a mobiltelefon-szolgáltatás, San Joséban pedig elővigyázatosságból néhány közintézményből az utcára terelték az alkalmazottakat és az ügyfeleket.
   
A tektonikus lemezek találkozásánál és több helyi törésvonalon fekvő Costa Ricában 2009. január 8-án húsz ember vesztette életét egy 6,1-es erejű földrengésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.