A tömeges erdőirtás ára

Megcsúszott a föld Indonéziában

Legkevesebb 17 ember vesztette életét Indonéziában egy heves esőzések által kiváltott földcsuszamlásban.

2011.05.07 09:13MTI

A péntek este bekövetkezett sárlavina lakóházakat döntött romba a Jáva szigetének nyugati részén lévő dombvidékes Garut körzetében.

"Tizenheten haltak meg, két ember eltűnt, négy súlyosan megsebesült" - mondta el az országos katasztrófaelhárítási hatóság egyik illetékese a fővárosban, Jakartában.

Az órákon át tartó pénteki esőzés gyors áradásokat is okozott a térség folyóin, ami miatt számos falusi családnak kellett elhagynia otthonát.

A hatóságok nehézgépeket küldtek a helyszínre, hogy segítsenek a sárlavina áldozatainak felkutatásában és a romok, törmelékek eltakarításában.

A délkelet-ázsiai országban gyakoriak földcsuszamlások a tömeges erdőirtások nyomán fellépő talajerrózió miatt. Tavaly októberben 148 ember életét követelte egy sárlavina az ország Nyugat-Pápua tartományában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.