Visszaszorulhat a nyugatellenesség

Német szakértő: segítheti az "arab tavasz" kibontakozását a terroristavezér halála

Egy német szakértő a Der Standard című osztrák lap csütörtöki számában megjelent interjúban úgy vélekedett: elősegítheti az "arab tavaszként" jellemzett átalakulási folyamatot Oszama bin Laden megölése.

2011.05.05 11:21MTI

A folyamat háttérbe szorította az agresszív nyugatellenes érzelmeket az arab országokban - mutatott rá Wolfgang Ischinger volt diplomata a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia elnöke.
   
Ischinger úgy látja, lehet attól tartani, hogy a fundamentalisták megpróbálják felhasználni bin Laden megölését a korábbi állapot visszaállítására, de nem tartja valószínűnek, hogy sikerrel járnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.