"Megilleti a részvét, sőt a megbocsájtás is"

A dalai láma szerint igazolható bin Laden halála

A Los Angeles Times című lap szerdai számában Tibet száműzetésben élő szellemi vezetőjének előző nap elhangzott szavaira hivatkozva jelentette: a dalai láma szerint Oszama bin Laden halála egy amerikai kommandós akcióban igazolható.

2011.05.05 07:21MTI

Kedd este Los Angelesben diákokkal  beszélgetve a terroristavezér halálát firtató egy kérdésre válaszolva a dalai láma úgy vélte, hogy bin Ladent megilleti a részvét, sőt a megbocsájtás is, de hozzáfűzte: a részvét nem jelentheti a történtek elfeledését.  Ha valami olyan súlyos dolog történik, amely ellenintézkedéseket követel, azokat meg kell tenni - mondta. 
   
A dalai láma kísérete később a tibeti vezető honlapján pontosította az elhangzottakat. E szerint a dalai láma annak a véleményének adott hangot, hogy az embert és cselekedeteit meg kell különböztetni egymástól. Bin Laden tettei pusztítóak voltak, a szeptember 11-i támadások emberek ezreit oltották ki.

Az ilyen cselekedetek az igazságszolgáltatásra tartoznak, de elkövetőjüknek szánalommal és empátiával tartozunk - hangoztatta környezete szerint a dalai láma, aki márciusban jelentette be, hogy meg kíván válni  politikai szerepvállalásától.
   
A 75 éves Nobel-békedíjas spirituális vezető Kaliforniában  kezdte meg öt amerikai szövetségi államot érintő körútját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.