Tibet függetlenségért halt meg

Halálra gázolták Amerikában a dalai láma unokaöccsét

Halálra gázolták az Egyesült Államokban a dalai láma unokaöccsét, aki Tibet függetlensége érdekében folytatott kampánya keretében egy majdnem 500 kilométeres gyalogtúrát tett éppen Florida államban.

2011.02.15 09:51MTI

Az amerikai állampolgárságú, 45 éves Jigme K. Norbut, a tibeti vallási vezető néhai fivérének, Taktszer Rimpocsének a fiát, egy terepjáró ütötte el helyi idő szerint hétfő este egy főúton a félsziget keleti partján. Az út, amelyen a szerencsétlenség történt, nincs kivilágítva, és már korábban is gázoltak halálra a szélén közlekedő embert.

A www.ambassadorforworldpeace.org honlap információi szerint Norbu épp az általa Valentin Nap alkalmából rendezett, közel 500 kilométeres gyalogtúrát teljesítette, amelynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet Tibet függetlenségi küzdelmére.

Az Indiana állambeli Bloomingtonból származó férfi már korábban is szervezett hasonló kampányokat. 2009-ben, a kínai hatóságok elleni sikertelen tibeti lázadás ötvenedik évfordulóján például 1450 kilométert gyalogolt Indianából New Yorkba.

Norbu apja szintén láma volt, aki egy monostort vezetett, amikor a kínaiak megszállták az országot, majd fivérével együtt önkéntes száműzetésbe vonult az 1959-es felkelés után.

forrás: http://www.ambassadorsforworldpeace.org/


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.