"Lépésről lépésre közeledünk az Európai Unióhoz"

Ukrán nagykövet: az ország 20 év alatt annyit ért el, mint más államok több évszázad alatt

Jurij Muska, Ukrajna magyarországi nagykövete egy szerdai budapesti konferencián azt mondta: a húsz éve függetlenné vált Ukrajna annyit ért el az elmúlt két évtizedben, mint más államok több évszázad alatt.

2011.05.04 17:26MTI

A nagykövet a Húszéves a független Ukrajna című nemzetközi tudományos tanácskozás megnyitóján a Budapesti Gazdasági Főiskolán közölte: Ukrajna célja az EU-tagság, hozzátéve, "lépésről lépésre közeledünk az Európai Unióhoz". Megjegyezte, Ukrajnát szomszédai - elsősorban Magyarország, Szlovákia és Lengyelország - fogják bevinni az Európai Unióba, ebben a folyamatban alapvetően rájuk számíthat.
   
Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára a Budapesti Gazdasági Főiskolán rendezett konferencián arról beszélt: a jelen nagy kérdése, létrejön-e társadalmi konszenzus Ukrajnában az ország jövőjét illetően. Azt mondta, Magyarország őszintén bízik ebben, és reméli, Ukrajna a 90-as években megkezdett úton halad tovább, folytatja a közeledést az Európai Unióhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.