Sok náci bűnös osztrák származású

Nácik felkutatása: a Wiesenthal-központ elítéli Ausztria tétlenségét

A jeruzsálemi Simon Wiesenthal-központ vasárnap közzétett, tízedik éves jelentésében elítélte Ausztria és más országok tétlenségét a még élő náci háborús bűnösök felkutatásában.

2011.05.01 18:05MTI

"Ausztria, a balti államok és Ukrajna folyamatos mulasztásban van azok üldözésében, akik részt vettek" zsidók lemészárlásában a náci népirtás idején - olvasható a jelentésben. "Ausztria tétlensége annál is sokkolóbb, mivel nagyszámú náci háborús bűnös onnan származik" - állapította meg Efraim Zuroff, a központ igazgatója.
   
A központ elítéli "a balti államokban folyó kampányt, amely a történelem eltorzítására irányul, összemosva a kommunista rendszer bűneit a nácikéival".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.