Hatalmas területeket érint a szárazság

Súlyos a vízhiány Dél-Kínában

A kínai katasztrófavédelem illetékesei közölték: legkevesebb egymillió ember és állatok százezrei szenvednek az ivóvíz hiányától az aszály sújtotta Dél-Kínában.

2011.04.29 17:53MTI


   
A legfrissebb adatok szerint az elhúzódó tavaszi szárazság közel 1 millió egyszázezer ember és 380 ezer haszonállat ivóvizét veszélyezteti. A súlyos vízhiány összesen hét tartományban - köztük a meghatározó gabonatermő vidékeken - 1,33 millió hektár termőterületet is érint.
   
Az idei év kezdete óta Dél-Kínában a szokásos csapadékmennyiségnek a fele hullott, aminek következtében kiszáradtak a főbb folyók és víztározók. A katasztrófavédelem helyi központjai azt jelentették, hogy mindez rendkívül kedvezőtlenül befolyásolta a tavaszi betakarítást.
   
Két tartomány, Csianghszi (Jiangxi) és Hunan kormányzata 135 millió jüant (20,8 millió dollár) különített el öntözőrendszerek korszerűsítésére és bővítésére.
   
Kína számára egyre nagyobb gond a vízellátás, ezért a központi kormányzat döntése értelmében a következő 5-10 év feladata lesz egyebek mellett az elmaradott víztározói létesítmények fejlesztése országszerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.