Huszonkilenc napot kell fogdában töltenie

Előzetes letartóztatásba helyeztek zsarolás miatt egy román mágnást

Előzetes letartóztatásba helyezték pénteken Sorin Ovidiu Vantu román üzletembert és egyik üzlettársát zsarolás miatt, az egyik legbefolyásosabb román hírtelevízióval kapcsolatos ügyben.

2011.04.29 15:27MTI

A döntést a bukaresti törvényszék hozta meg azt követően, hogy első fokon az ügyészek letartóztatási indítványát az illetékes román bíróság elutasította. A nyomozóhatóság fellebbezett, és a mostani ítélet jogerős, így Vantunak és üzlettársának 29 napot kell fogdában töltenie.
   
Vantut zsarolás miatt Sebastian Ghita üzletember jelentette fel április elején, aki azt állította, hogy a mágnás halállal fenyegette meg. Vantu és Ghita az egyik legbefolyásosabb román hírtelevízió, a Realitatea miatt vesztek össze.
   
Vantu, aki a televízió tulajdonosa, tavaly menedzsmentszerződést kötött Ghitával, aki vállalta, hogy több millió eurót fordít a súlyosan eladósodott intézmény megmentésére. Ghita olyan változtatásokat eszközölt a televízió hírszerkesztési politikájában, ami Vantunak nem tetszett, így ez utóbbi megpróbálta rávenni Ghitát, hogy bontsák fel a menedzsmentszerződést.
   
A feljelentő azt állítja, hogy Vantu nem jogi úton, hanem zsarolással és fenyegetésekkel próbálta rábírni őt a szerződésbontásra. Ezzel azonban csak akkor értett volna egyet, ha Vantu 10 millió eurót fizet neki, ugyanis Ghita - saját állítása szerint - tavaly óta ennyi pénzt fordított a televízióra a menedzsmentszerződés értelmében.
   
Vantu az egyik legbefolyásosabb román oligarcha a rendszerváltás utáni Romániában, a vagyonát 2009-ben 400-450 millió euróra becsülték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.