Borzalom a kávéházban

Az ENSZ és az Egyesült Államok elítélte a marokkói merényletet

Az AFP francia hírügynökséggel egy rendőrségi illetékes közölte: a hatóságok gyanúja szerint egy öngyilkos merénylő robbantott a marokkói Marrakes egyik kávéházában csütörtökön. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár elítélte a tettet.

2011.04.29 08:44MTI

A detonáció legkevesebb tizennégy ember halálát okozta - közölték helyi illetékesek. Az áldozatok közül tizenegy külföldi volt, hivatalos jelentések szerint különböző országok állampolgárai, de nem közölték, hogy melyeké. A sebesültek száma húsz körüli.  
   
A hatóságok előbb balesetre gyanakodtak, mondván, hogy gázrobbanás történt, majd később közölték, hogy valószínűleg bűncselekményről van szó. Ha ez utóbbi verzió nyer megerősítést, úgy az elmúlt nyolc év legvéresebb merénylete történt az észak-afrikai országban.
     
A detonáció a városközpontban lévő, turisták által közkedvelt kávézó épületének a második szintjén következett be. A vendéglátóegység forgalmas környékén pánik tört ki a robbanás hatalmas döreje miatt. A robbanás ebédidőben következett be, amikor az a tér, ahol a kávézó van, zsúfolásig tele volt emberekkel. 
    
Legutóbb 2003-ban Casablancában, Marokkó pénzügyi fővárosában egy öngyilkos merénylő pokolgépes merényletével magával együtt 45 ember életét oltotta ki.

Az ENSZ és az Egyesült Államok elítélte a marokkói merényletet

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár elítélte a marokkói Marrakes egyik kávéházában csütörtökön elkövetett, véres robbantásos merényletet.

A BT a világszervezet New York-i székházában, helyi idő szerint csütörtökön nyilvánosságra hozott közleményében részvétét fejezte ki az áldozatok családtagjainak, és hangsúlyozta: a terrorizmus minden megnyilvánulási formájában az egyik legnagyobb veszélyt jelenti a nemzetközi békére és biztonságra nézve.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szóvivője útján tudatta, hogy "elborzadva" fogadta a merénylet hírét, és megerősítette azt az álláspontját, hogy semmilyen politikai cél nem igazolhat ilyen "gyűlöletes" cselekedetet.

Hillary Clinton
amerikai külügyminiszter Washingtonban kiadott közleményében szintén elítélte, "aljas terrorcselekménynek" minősítette a merényletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.