Japánból jött-e?

Hülye vicc: megbántotta a japánokat az amerikai karikaturista

Tiltakozott a The New York Times Co. lapkiadó vállalatnál Japán New York-i főkonzulátusa csütörtökön egy, a fukusimai erőműbaleset következményeire utaló karikatúra miatt.

2011.04.22 10:15MTI

A gúnyrajz, amely az amerikai kiadóhoz tartozó Internatonal Herald Tribune szerkesztőségi véleményoldalán jelent meg csütörtökön, a mesebeli Hófehérkét ábrázolja, amint - kezében egy "Japáni nukleáris sugárzás" főcímű újsággal - egy almát kínáló vénasszonytól azt kérdezi, nem Japánból jött-e.

A főkonzulátus szerint mivel a rajz a Grimm-testvéreknek arra a meséjére utal, amelyben Hófehérke eszméletét veszti, miután beleharap egy mérgezett almába, közlése indokolatlan aggodalmakat kelthet a Japánból származó élelmiszerek biztonságosságával kapcsolatban.

A kifogásolt képen Hófehérke egy nagyítóüvegen át kétkedve vizsgálja az almát, s azt mondja a boszorkányként ábrázolt vénasszonnynak: "Várjon csak! Maga nem Japánból jött?"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.