Két hét alatt ötezer tűzeset

Texasban 34 állam tűzoltói próbálják megfékezni a lángokat

Texas területén az elmúlt két hét során mintegy 5 ezer tűzeset keletkezett, a lángokat szerdán már 34 állam tűzoltói próbálták meg elfojtani.

2011.04.21 07:21MTI

Az állam valamennyi megyéjéből jelentettek tüzeket és a 254 közigazgatási egységből 252-ben a tűzoltóknak is be kellett avatkozniuk. Eddig csaknem 570 ezer hektáros területen perzselődött le a növényzet.
   
"A tüzek az állam egyik határától a másikig húzódnak, északtól délig, nyugattól keletig. Olyan, mintha ostromállapotban élnénk" - jelentette ki a CNN-nek April Saginor, a texasi erdészeti szolgálat szóvivője.
   
A tüzek terjedését nagyban elősegíti a szárazság és a délről fújó erős, meleg szél, de a katasztrófa kiterjedésében szerepe van a szándékos gyújtogatásnak is.
   
Eddig több mint 170 ház égett le és emberek ezreit kellett kitelepíteni. Az oltásban eddig egy tűzoltó, Greg Simmons életét vesztette. Gyászszertartását szerdán tartották meg az oldeni cowboy templomban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.