"Le kell vonni a tanulságokat"

Csernobil: Ban Ki Mun a nukleáris biztonság megerősítését sürgeti

A nukleáris létesítmények biztonsági normáinak megerősítését szorgalmazta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szerdán a negyedszázada felrobbant csernobili atomerőműnél tett látogatásán.

2011.04.20 15:06MTI

"Le kell vonni a tanulságokat" a 25 éve itt bekövetkezett, valamint a márciusban Fukusimában történt balesetekből, és "lényegesen magasabb normákat" kell érvényesíteni az egyes országokban és nemzetközi szinten is - mondta Ban Ki Mun.
   
A világszervezet főtitkára Viktor Janukovics ukrán elnöknek és Amano Jukijának, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatójának társaságában kereste fel az ukrajnai erőművet, amelynek 4-es reaktora 1986. április 26-án robbant fel egy kudarcba fulladt kísérleti leállítás következtében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.