Szétesik a koalíció?

Klaus: nem lesz világvége, ha megbukik a cseh kormány

Václav Klaus cseh államfő egy prágai lapnak adott interjújában úgy vélekedett, nem lenne világvége, ha esetleg megbukna a cseh kormány.

2011.04.18 11:05MTI

A Mladá Fronta Dnes című liberális napilapban hétfőn megjelent interjúban Klaus leszögezte: a kormányzati személycserék jóváhagyásával azért vár ki, mert szeretné, ha a koalíció egyértelműen kimondaná, hogy a problémák ellenére folytatni kívánja-e a kormányzást vagy sem.
   
"Meggyőződésem, hogy a kormány néhány tagjának egyeztetés nélküli visszahívása - amikor az érintett miniszterek mind egy párt tagjai, s egyikük a párt elnöke - a koalíció szétesését jelentené. Természetesen ez az eljárás is lehetséges, s nem jelentené a világ végét, de akkor ezt ki kell mondani, s nem azt színlelni, hogy másról van szó" - jelentette ki Klaus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.