Aggódnak a közel-keleti zavargások miatt

A BRICS-országok az erőszak alkalmazása ellen álltak ki

az öt ország vezetője a dél-kínai Szanja (Sanya) városban tartott csúcsértekezlete után csütörtökön kiadott közös közleményében szögezte le: a BRICS-országok ellenzik az erő alkalmazását a térségi zavargások kezelésére.

2011.04.14 08:30MTI

Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika vezetői mély aggodalmukat fejezték ki a Közel-Keleten és az észak-afrikai térségben tapasztalt zavargások miatt. Az öt állam ugyanakkor reméli, hogy az érintett országokban megvalósul a béke és a stabilitás. A résztvevők egyetértettek abban az elvben, hogy az erő alkalmazását el kell kerülni - tartalmazta egyebek mellett a nyilvánosságra hozott dokumentum.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.