Gyengül a Krisztus feltámadásába vetett hit

XVI. Benedek: Krisztus feltámadása "történelmi igazság"

Krisztus feltámadása, amely a keresztény hit középpontjában áll, "történelmi igazság" - jelentette ki szerdán XVI. Benedek pápa a Vatikánban a hagyományos heti általános audiencián.

2008.03.26 14:41MTI

A katolikus egyházfő szerint "Krisztus feltámadásának történelmi igazsága bőségesen bizonyítást nyert, még akkor is, ha vannak napjainkban, akárcsak a múltban, akik különböző módon kételkednek benne, sőt, vannak olyanok is, akik tagadják".

XVI. Benedek a húsvét után három nappal tartott audiencián sajnálatosnak nevezte, hogy "a Krisztus feltámadásába vetett hit gyengülése törékennyé teszik a hívők tanúságtételét", ezzel szemben "a halott és feltámadt Krisztus szívéhez és szelleméhez való kötődés megváltoztatja és megvilágítja az emberek és a népek életét".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.