A világ növelje erőfeszítéseit ebben a küzdelemben

A pápa a tbc elleni küzdelem fontosságát sürgette

Annak ellenére, hogy a tbc mára már teljesen gyógyítható betegség, 2006-ban több mint 1,7 millió halálos áldozata volt - olvasható a WHO jelentésben.

2008.03.25 07:06MTI

A tbc elleni küzdelem fokozására szólított fel XVI. Benedek pápa húsvéthétfőn. "A tbc elleni küzdelem világnapján különösen közel állok a betegekhez és családtagjaikhoz, és azt kívánom, hogy a világ növelje erőfeszítéseit ebben a küzdelemben.

Felhívásommal mindenekelőtt a katolikus intézményekhez fordulok, hogy a szenvedők cselekedeteiken keresztül felismerhessék a feltámadt Krisztust, s ő gyógyulást, vigaszt, békét adjon nekik" - jelentette ki az egyházfő számos zarándok előtt, castelgandolfói rezidenciáján, miután elmondta a Mennyek királynője (Regina Coeli) fohászt, amely húsvét idején a szokásos Úrangyala (Angelus) imádságot helyettesíti.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt héten kiadott éves jelentésében aggodalommal szólt a tbc elleni küzdelmet fenyegető veszélyekről, ugyanis sokasodik azoknak a megbetegedéseknek a száma, amelyek ellenállnak a gyógyszereknek, illetve amelyek kapcsolatban állnak az AIDS-szel. Annak ellenére, hogy a tbc mára már teljesen gyógyítható betegség, 2006-ban több mint 1,7 millió halálos áldozata volt - olvasható a jelentésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.