Megalapozatlan és gyengeelméjű vádak?

Berlusconi: ez az igazságszolgáltatás az ország ellen dolgozik

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szemmel láthatólag stratégiát váltott: eddig kitartóan elkerülte a bíróságokat, de hétfőn az utóbbi két héten belül már másodszor jelent meg a törvény színe előtt az ellene zajló korrupciós perben.

2011.04.11 14:10MTI

Ha már megjelent, nem rejtette véka alá véleményét az ügyészekről. "Ez az igazságszolgáltatás az ország ellen dolgozik, nem pedig érte - mondta a kormányfő újságírók előtt. - Nem értem, hogy egy miniszterelnöknek miért kell felelnie ilyen megalapozatlan és gyengeelméjű vádakra. Mindezek csak az ügyészek agyszüleményei, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal."

Berlusconi szerint a bíróság "politikai fegyvert" ad a baloldal kezébe. Közben a bíróság előtt a miniszterelnök több tucat támogatója kék lufikkal felszerelkezve buzdította a kormányfőt: Szállj szembe velük, Berlusconi! A tömeg kisebb közlekedési káoszt okozott a környékbeli utcákon. A szimpatizánsok mellett elítélő nyilatkozatokban sem volt hiány.

"A miniszterelnök viselkedése elfogadhatatlan" - jelentette ki az ellenzéki Demokrata Párt (PD) szóvivője, Emanuele Fiano, hozzátéve, hogy Berlusconi de facto háborút indított a demokrácia sarokköve, az igazságszolgáltatás ellen.


A Szabadság Népe (PdL) jobbközép párt vezetője ellen négy eljárás zajlik: köztük az egyikben azzal vádolják, hogy szexuális szolgáltatásért fizetett egy kiskorú marokkói prostituáltnak. Berlusconi szerint nem ez a helyzet: ő azért fizetett Rubynak, hogy megakadályozza, hogy a lány anyagi okokból prostitúcióra kényszerüljön.

A kormányfő - bár továbbra is módszeresen tagadja az ellene felhozott vádakat - ígéretet tett arra, hogy kötelezettségei függvényében igyekszik rendszeresen megjelenni az ellene folyó négy per tárgyalásain. Berlusconi ugyanakkor nem ajánlja ellenfeleinek, hogy előre igyanak a medve bőrére: szerinte "legmerészebb álmaikban" sem merülhet fel, hogy a bíróság elmarasztaló ítéletet hoz valamelyik perben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.