A 3-asnál megszűnt a füst

Képpel! Most a 2-es reaktor füstöl Japánban

Az országos nukleáris biztonsági hivatal szóvivője közölte: fehér füst kezdett felszállni hétfőn helyi idő szerint kora este a japán Fukusima-1 (Daiicsi) atomerőmű 2-es reaktorából, a 3-as reaktorból viszont megszűnt a füstkiáramlás.

2011.03.21 12:08MTI

A 2-es blokkban eközben javítási munkálatok folytak, hogy újra beindulhasson a berendezések egy része, főként a vezérlőteremben. A 3-as reaktorból két órával korábban kezdett felszállni előbb szürke, majd fekete füst, de ez nem bizonyult tartósnak. Az üzemeltető Tepco cég szerint a sugárzás szintje stabil maradt.
   
A biztonsági hivatal nem adott magyarázatot a történtekre, de szakértők szerint nem páráról, hanem valamilyen égésből származó füstről van szó.

Fukushima Daiichi Atomerőmű blokkjai - Forrás: asahi.com, 2011.03.21.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.