A térség olajfinomítói leálltak

Kevés az üzemanyag Kelet-Líbiában

Egy dubaji lap szerint fennáll a veszélye annak, hogy egy héten belül elfogy az üzemanyag a felkelők ellenőrzése alatt álló Kelet-Líbiában.

2011.03.08 08:37MTI

Ennek oka, hogy leállt a termelés a térségbeli olajfinomítókban.
   
A Gulf News a lázadókkal kapcsolatban álló, meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy az üzemanyag-ellátás akadozása Bengáziban és szerte Líbia keleti részén aggodalommal tölti el a rendszerellenes mozgalmat. Az ellenzéki "átmeneti kormány" szóvivője közölte a lappal, hogy a térség hamarosan súlyos üzemanyaghiánnyal fog szembesülni.
   
A kelet-líbiai olajkutaknál még folyik a termelés, de a térségbeli olajfinomítók leálltak. A lap úgy tudja, a lázadók azt fontolgatják, hogy külföldről - egyebek mellett olaszországi olajfinomítókból - szerzik be az üzemanyagot.
   
A felkelők hatalmas területeket tartanak ellenőrzésük alatt, s állandó üzemanyag-utánpótlásra van szükségük ahhoz, hogy folytatni tudják a harcot a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű katonák ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.