Nyomornegyedet tarolt le

A bolíviai fővárosban 400 házat rombolt le egy hegyomlás

A heves esőzések következtében rácsúszott egy hegyoldal vasárnap a bolíviai főváros egyik nyomornegyedére, és maga alá temetett 400 lakásként szolgáló építményt, de halálos áldozatról nem tudni - közölték a La Paz-i hatóságok.

2011.02.27 20:20MTI

A sárlavina utakat és épületeket sodort el, és elnyelte a lakók ingóságait Callapa negyedben. Az önkormányzat szóvivője azt mondta, hogy La Pazban még soha sem tapasztaltak ilyen mértékű hegyomlást. A föld még mindig mozog - tette hozzá.

A szerencsére nem végzetes katasztrófa mintegy 5 ezer ember életét keseríti meg. Megmenekülésüket annak köszönhetik, hogy az épületeken mutatkozó repedések időben felhívták a figyelmüket arra, hogy megindult és mozog  a föld.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.