Sárgul a Monty Python

Nem lesz többé Hüje nevű falu

Nem lesz többé "hüje" neve egy walesi falunak, melyet eddig Silinek hívtak: lakossága megelégelte a vicceket és megszavazta, hogy változtassanak nevet.

2011.02.18 07:11MTI

Angolul ugyan a hülye silly, ám kiejtésre egy l-lel "szól", így tökéletesen hülyének hangzott Sili falu neve. A helység lakosainak többsége a változtatás mellett voksolt - adta hírül a brit Metro újság.

A falu új neve: Abersili. Ami részben még mindig hülyén hangzik, ráadásul ha német turisták tévednek a településre, valószínűleg nagyon mosolyognak majd, mivel akár "über-sillyként", azaz "átlagon felüli hülyeként" érthetik a helységnevet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.