"Nem kell megerőltetni az emlékezetemet"

Le Pen: a náci haláltáborok a barbarizmus csúcsa

Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) új elnöke egy csütörtökön megjelent lapinterjúban kijelentette, hogy az ami a náci haláltáborokban történt, "az a barbarizmus csúcsa".

2011.02.03 19:48MTI

Jean-Marie Le Pent január 16-án váltotta lánya, a korábbi alelnök az FN elnöki székében. A 82 éves pártalapító szélsőjobboldali politikus az elmúlt évtizedekben számos rasszista és antiszemita kijelentetést tett, valamint ellentmondásos véleményt hangoztatott Franciaország náci megszállásáról.

Lánya most először mondott nyilvános véleményt a holokausztról.

"Nekem nem kell megerőltetni az emlékezetemet. Mindenki tudja, hogy mi történt a (náci) táborokban és milyen körülmények között. Az, ami ott történt, az a barbarizmus csúcsa. És higgye el, ezt a barbarizmust én jól az emlékezetembe véstem" - mondta Marine Le Pen a Le Point című hetilapban megjelent interjúban.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.