Már nem érzi baloldalinak magát

Carla Bruni Sárkozy-t elcsábította a jobboldal

Többé már nem érzi magát baloldalinak Carla Bruni, aki három éve él házasságban Nicolas Sarkozyvel, Franciaország konzervatív elnökével.

2011.02.01 12:08MTI

Az egykori szupermodell és énekes korábban erős baloldaliságáról volt ismert, sokan épp ezt tekintették az egyik legfőbb hátránynak, amely visszavetheti Sarkozy újraválasztási esélyeit - olvasható a The Daily Telegraph című brit napilap internetes kiadásában.

A francia first lady politikai pálfordulása Sarkozy tanácsadóinak reményei szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy a mereven jobboldali szavazótábor felsorakozzon a népszerűtlen elnök mögé.

Carla Bruni alig két éve még azt mondta magáról, hogy "ösztönösen baloldali", és a 2007-es kampány egy pontján még Sarkozy szocialista ellenlábasát, Ségolene Royalt támogatta. Később a nyilvánosság előtt ellenezte az elnök arról szóló tervét, hogy DNS-tesztet végezzenek a bevándorlókon. Egy brit lapnak még azt is felfedte, hogy soha nem szavazna a jobboldalra.

A Le Parisien című francia napilap hétfői számának adott interjújában viszont már úgy fogalmazott: korábbi politikai meggyőződése abból fakadt, hogy "művészek közösségéhez" tartozott. "Bobók, azaz bohém burzsoák voltunk, baloldaliak, de akkoriban én Olaszországban szavaztam - idézte fel a Torinóban született egykori modell. - Franciaországban soha nem szavaztam a baloldalra, és kijelenthetem, hogy nem is akarom most elkezdeni. Már nem érzem magam baloldalinak."

Carla Bruni házasságkötése után lemondott olasz állampolgárságáról, francia állampolgárként viszont szavazhat a jövőre esedékes elnökválasztáson, amelyen várhatóan férje ringbe száll az újabb ötéves mandátumért.

Politikai nézeteinek megváltozásáról még elárulta, hogy a francia baloldal viselkedése volt a legfőbb ok. "A szocialisták vezetői olyan dolgokat hangoztattak, mint a Nemzeti Front, ez pedig sokkolt" - állította.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.