Megjelent A Titkos élet című portrékötet

Carla Bruni egy agyafúrt kaméleon!

Kaméleonként jellemezte Carla Bruni francia elnökfeleséget a róla készült portrékötet, amely szerdán jelent meg.

2010.09.16 11:45MTI

Szerdán jelent meg Besma Lahouri - a franciák által várva-várt - új könyve, a Carla: Egy titkos élet.

Nicolas Sarkozy francia elnök házasságkötése az olasz születésű örökösnővel és valamikori szupermodellel, akit régóta a világ legvonzóbb női között emlegetnek, "nagy fogás" volt a politikus számára - vélekedtek korábban.

A Carla: Egy titkos élet című kötet szerzője a first lady állítólagos csábító férfifalóból szelíd, kirakatfeleséggé való átalakulását megörökítve azonban arra a következtetésre jut, hogy Carla Bruni egyfajta politikai teher lett az elnöknek.

Besma Lahouri író szerint a Carla Bruni-Sarkozy versengése Michelle Obama amerikai first ladyvel feszültté tette a kapcsolatot a francia és az amerikai elnöki házaspár között. A franciák pedig távolságtartó, gazdag nőről árulkodó imázsa miatt nem zárták szívükbe.

A könyv írója úgy gondolja, azokban az időkben, amikor az elnök népszerűsége csökken, és élesen bírálják a nyugdíjkorhatár emelése, valamint a roma bevándorlók kiutasítása miatt, egy megközelíthetőbb first lady sokat javíthatna Sarkozy politikai helyzetén.

"A franciák nem ismerik az elnökük feleségét" - mondta a várva várt kötet megjelenése előtt adott interjújában Lahouri.

Mindaz, amit az utóbbi időben láttak belőle, az az Erzsébet királynővel és más méltóságokkal való találkozóinak felvételei, és tökéletes Dior-ruhái a hozzáillő kalapokkal és táskákkal - magyarázta a szerző.

Carla Bruni, a Gauche Caviar, vagyis a "kaviárbaloldal" egykori arca hátat fordított politikai meggyőződésének, és 2008-ban igent mondott a keményvonalas konzervatív eszméket képviselő Sarkozy házassági ajánlatára.

"Hirtelen a tegnap Carla Brunija, a szabad és nyíltan beszélő már nem létezett. Férjét viszont nem támogatja, soha nem hallani, hogy Sarkozy védelmére kelne" - fejtegette Lahouri.

Elmondta, épp a szókimondó és lázadó, botrányt keltő viszonyokba bonyolódó topmodell, illetve a visszafogott first lady közötti ellentét volt az, ami felkeltette kíváncsiságát. Lahouri összegzése szerint a francia first lady "kaméleon, félelmetesen jó színész".

A szerző úgy fogalmazott, Carla Bruni nagyon ravasz.

"Inkább a ravasz, és nem az okos szót választanám. Valóban nagyon agyafúrt" - mondta.

A L'Express című lap rutinos oknyomozó riportere, a Zinedine Zidane futballistáról nem hivatalos életrajzi könyvet író Lahouri saját állítása szerint mintegy száz embert keresett meg a kutatás során, köztük Calra Bruni barátait, divattervezőket, és még gyerekkori dadáját is.

Magát a first ladyt azonban soha nem tudta megszólaltatni, Bruni elutasította az interjúra való felkéréseit.

Az Elysée-palota nem akart megjegyzéseket fűzni a könyvhöz, amely magányos, de fényűzően gazdag torinói gyerekkorától kezdve Mick Jaggerrel és Eric Claptonnal folytatott viszonyain át Sarkozyvel kötött házasságáig követi nyomon az énekesnőként és mostanában színésznőként is próbálkozó szépség életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.