Csapaterősítést vezényel Ázsiába

Washington Észak-Korea megzabolázására kérte Pekinget

Washington figyelmeztette Kínát, hogy csapaterősítést vezényel Ázsiába, ha Peking nem lesz képes megzabolázni szövetségesét, Észak-Koreát.

2011.01.21 09:16MTI

Az újság idézett egy név nélkül nyilatkozó washingtoni kormányilletékest, aki szerint Barack Obama amerikai elnök figyelmeztetése meggyőzte a Phenjant diplomáciailag és gazdaságilag is támogató Kínát arról, hogy legyen szigorúbb hozzá, és megteremtette a lehetőségét annak, hogy - valószínűleg februárban - felújítsák a Korea-közi tárgyalásokat.

Dél-Korea csütörtökön fogadta el Észak-Koreának a magas szintű katonai tárgyalások folytatására vonatkozó javaslatát, ami nagy áttörést jelent a koreai-félszigeti válság rendezésének folyamatában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.