Feldühödött keresztények rontottak a rendőrökre

21 ember halt meg az alexandriai templomrobbantásban!

Feldühödött keresztények tüntettek és tűztek össze a kivezényelt rendőrökkel szombat délelőtt az észak-egyiptomi Alexandriában, ahol az éjjel robbantásos merényletet hajtottak végre a város egyik kopt keresztény temploma ellen, 21 ember halálát okozva.

2011.01.01 13:13MTI

A tüntetőket rohamrendőrök tartották vissza attól, hogy a kordont megbontva megközelítsék az éjjel megtámadott templomot.

Az egyiptomi belügyminisztérium a délelőtt közleményt adott ki, amely szerint a terrorcselekményt "valószínűleg" egy "külföldi elemek" által támogatott öngyilkos merénylő követte el.

A közlemény nem tesz említést arról a korábbi feltételezésről, miszerint a támadók egy robbanóanyaggal megrakott autót repítettek volna a levegőbe a templom bejárata előtt.

fotó: MTI

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.