Ahmadinezsádé a legerősebb frakció

Irán elnöke uralja a parlamentet

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök szövetségeseié lesz a legnagyobb frakció a pénteki parlamenti választások csaknem teljes hivatalos eredményei alapján. Az államfőnek valószínűleg nehezebben kezelhető parlamenttel lesz azonban dolga, mivel konzervatív bírálóinak is jelentős tömbje lesz az új törvényhozásban.

2008.03.16 18:10MTI

Az átalakuló erőviszonyok tükrözik a növekvő elégedetlenséget Ahmadinezsád heves stílusával és azzal, hogy nem képes orvosolni az ország gazdasági bajait.

A reformisták a jelek szerint legalábbis megtartják, talán némileg növelik is azt a kis szeletet, amelyet eddig a parlamenti helyekből birtokoltak. Vezetőik ezért győzelemként értékelik az eredményeket, tekintve, hogy jelöltjeik többsége nem indulhatott a megméretésen.

A belügyminisztérium közlése szerint a részvétel 60 százalék körüli volt, nagyobb tehát a 2004-es 51 százaléknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.