17 éves a fegyveres

Elengedte túszait Franciaországban az óvodai túszejtő

Órákon keresztül több kisgyereket és egy óvónőt fogva tartott hétfő délelőtt egy 17 éves, kardokkal felfegyverzett fiatal a kelet-franciaországi Besancon egy óvodájában. Kora délután az összes túsz visszanyerte szabadságát, a túszejtőt őrizetbe vették - közölte Luc Chatel oktatási miniszter.

2010.12.13 13:55MTI

Először csaknem húsz gyereket ejtett túszul reggel a labilis lelki állapotú fiatalember, de tizennégyet rövid időn belül elengedett. Az épületet a rendőrség körbevette, a termeket kiürítették.

A tinédzser indítéka egyelőre nem ismert. Jean-Louis Fousseret, Besancon polgármestere elmondta, hogy a fiatalt depresszióval kezelték, de egy ideje nem szedi a gyógyszereit.

A délelőtti órákban a rendőrség egy túszejtőkre szakosodott elit alakulata behatolt az óvoda épületébe.

A rendőrök telefonon tartották a kapcsolatot a túszejtővel.

Egyes források szerint a fiatal az egyezkedés során egy lőfegyvert kért a rendőröktől, hogy végezhessen magával.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.