Elégették a koporsóját

Ezrek tiltakoztak a G20 csúcstalálkozó ellen Szöulban

Dél-koreai szakszervezeti és civil csoportosulások tagjai, valamint nemzetközi aktivisták tiltakoztak csütörtökön a világ vezető gazdasági hatalmait tömörítő G20 csoport csúcstalálkozója ellen a dél-koreai fővárosban, Szöulban.

2010.11.11 22:29MTI

A megmozdulás anélkül ért véget, hogy bárkit őrizetbe vettek volna, bár a tüntetők időnként összecsaptak a rendőrökkel. A tiltakozást 83 civil csoportot tömörítő konföderáció hirdette meg.

A szervezők szerint mintegy tízezren vettek részt a tüntetésen, a hatóságok azonban számukat csupán 3,5 ezerre becsülték. A menetet háromezer rohamrendőr felügyelte vízágyúkkal.

A tiltakozók a belvárosban elégettek egy koporsót, ami a G20-at jelképezte.

A résztvevők követelései a munkahelyek biztonságától, a gazdagság tisztességes elosztásán át a dél-koreai katonák afganisztáni állomásoztatásának megszüntetéséig terjedtek.

A világ 20 legnagyobb gazdaságát tömörítő G20-as csoport vezetőinek kivetített fotói a szöuli csúcstalálkozó helyszínéül szolgáló COEX központban (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.