Náci háborús bűnös volt

Meghalt a bolzanói hóhér

Meghalt a börtönben Michael Seifert, a "bolzanói hóhérként" is ismert náci háborús bűnös - jelentették be szombaton az olasz hatóságok.

2010.11.06 18:58MTI

Az életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt, 86 évesen elhunyt férfi Ukrajnában született. A II. világháború idején az észak-olaszországi Bolzanónál létesített haláltáborban SS-tisztként teljesített szolgálatot.

Az olasz igazságügyi szervek tanúvallomásokkal alátámasztott vádjai szerint Seifert 18 rendbeli gyilkosságért felelős, és számos foglyot kegyetlenül megkínzott. Az ítéletét távollétében hozták meg, mert a férfi 1951 óta Kanadában élt. Kiadatására hosszú jogi csatározás után, 2008-ban került sor.

Péntek éjjeli halálát egy combcsonttörést követő komplikációk okozták - közölte a casertai kórház. Seifert ennek a dél-olaszországi városnak a katonai börtönében töltötte büntetését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.