Lejárt az ultimátum határideje

Al-Kaida: A keresztények törvényes célpontok!

Miután lejárt a határideje annak az ultimátumnak, amelyet az al-Kaida iraki szárnya adott az egyiptomi kopt egyháznak két nő szabadon bocsátására, a csoport "törvényes célpontoknak" tekinti a keresztényeket.

2010.11.06 18:06MTI

Ezt jelentette szerdán az iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai központ. A nemzetközi terrorhálózat iraki szárnya, az Iraki Iszlám Állam jelentkezett annak a vasárnapi támadásnak a végrehajtójaként, amely egy bagdadi keresztény templom ellen irányult.

A szervezet egyben követelte, hogy engedjék szabadon azt a két nőt, aki keresztény hitről áttért a muzulmánra, és akiket jelenleg egyiptomi kolostorokban tartanak fogva. A kopt egyháznak adott ultimátum lejárt, ezért az Iraki Iszlám Állam háborús minisztere az összes keresztény központot, szervezetet, intézményt, vezetőt és hívőt törvényes célpontnak nyilvánította az iszlám szent harcosai számára bárhol, ahol le tudnak csapni rájuk.

"Tudja meg minden bálványimádó, elsősorban a Vatikán zsarnoka, hogy vakbuzgó követőik nyaka fölött továbbra is ott függ a halált osztó kard, mielőtt közösséget vállalnak azzal, amit az egyiptomi egyház kutyája tesz" - áll az al-Kaida iraki szárnyának a közleményében.

A bagdadi Miasszonyunk temploma ellen a terroristák a vasárnap esti mise idején indítottak támadást. A túszejtő akcióban ötvennél többen vesztették életüket, és mintegy hetvenen megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.