Egy palesztint megölt a detonáció

Robbanás történt Gáza központjában

Felrobbant Gáza városában szerda délelőtt egy autó, és a detonáció egy palesztint megölt, másik hármat pedig megsebesített - közölték szemtanúk és kórházi források.

2010.11.03 13:54MTI

Egyelőre nem világos, hogy a rendőrségi központ közelében történt robbanást mi okozta.

A Gázai övezetet uraló Hamász szervezet azonnal Izraelt vádolta meg a robbantás végrehajtásával.

A Hamász-kormány belügyminisztériumának szóvivője azt mondta, hogy "a vizsgálatok szerint a detonációt egy pilóta nélküli repülőgépről kilőtt izraeli rakéta okozta". A célpont a tárca közleménye szerint egy civil jármű volt. Az izraeli hadsereg nem kommentálta az eseményt.

A zsidó állam fegyveres ereje gyakran csap le gázai célpontokra, de az elmúlt hónapokban nagy mértékben csökkentette ezt a fajta tevékenységét. Az izraeli rádióban úgy vélték, egy autóba rejtett pokolgép robbanhatott fel idő előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.