Fényképezőgépet és laptopot csórtak

Gázai segélyflottilla - lopással gyanúsítanak izraeli katonákat

Valószínűleg vádat emelnek Izraelben a hadsereg egyik tisztje és két közlegénye ellen azzal a gyanúval, hogy laptopokat és más tárgyakat loptak el a Gázai övezet zárlatát megtörni akaró segélyflottilla török vezérhajójáról annak kikötőbe vontatása után - közölte csütörtök este a hadsereg.

2010.09.03 12:04MTI

Az illetők tette "nyíltan szembemegy az izraeli hadsereg erkölcsi normáival" - olvasható a közleményben. Egy meg nem nevezett katonai forrás szégyenteljesnek nevezte az ilyen cselekményeket, és azt mondta, évek óta nem történt ilyen kínos eset a hadseregben.

Az egyik gyanúsított közlegény beismerte, hogy ellopta az egyik hajóutas hordozható számítógépét, két fényképezőgépét és egy iránytűjét, miután a haditengerészet asdodi kikötőjébe vontatták a Mavi Marmarát. A hatóságok a nyomozás során olyan információ birtokába jutottak, miszerint a tolvajok a hajóról eltulajdonított számítógépeket katonatársaik között próbálták meg értékesíteni.


A gyanú szerint az ügyletekben részt vevők között voltak olyan parancsnokok, akiknek az volt a feladatuk, hogy illetéktelen személyeket ne engedjenek fel a kikötőben horgonyzó hajóra.

Izrael figyelmeztetései ellenére egy flottilla indult májusban Törökországból a Gázai övezetbe azzal a kinyilvánított céllal, hogy segélyt vigyen a terület szankciók sújtotta lakosságának.

Az izraeli haditengerészet egy kommandója május 31-én feltartóztatta a konvojt. A kommandósok a vezérhajón ellenállásba ütköztek, s közelharc alakult ki köztük és a hajón tartózkodók között, amelyben meghalt kilenc török állampolgár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.