Mégiscsak ugyanaz volt az a bizonyos nyakkendő

Már biztos: Nicolae Ceausescu nyugszik a bukaresti temetőben

A DNS-vizsgálatok megerősítik, hogy Nicolae Ceausescu volt román kommunista diktátor nyugszik a bukaresti Ghencea-temetőben, ahova az 1989-es kivégzése után temették el - közölte hétfőn a Mediafax román hírügynökség.

2010.11.03 10:10MTI

Ceausescut és feleségét, Elenát 1989-ben végezték ki egy katonai rögtönítélő bíróság verdiktje nyomán. A diktátor házaspárt titokban temették el az akkori hatóságok, ezért kérte korábban a holttestek kihantolását a két kivégzett fia, Valentin Ceausescu.

Az exhumálást júliusban végezték el, a román törvényszéki orvosok pedig most megerősítették, hogy nagy valószínűség szerint Nicolae Ceausescué az egyik holttest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.