Politikai zűrzavar

Megbukott a koszovói kormány a bizalmi szavazáson

A koszovói parlament kedden megszavazta a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt - jelentette be Jakup Krasniqi ideiglenes koszovói elnök.

2010.11.02 18:55MTI

Az elmúlt hetek politikai zűrzavara az államfő lemondásának és a Hashim Thaci miniszterelnök vezette kormánykoalíció összeomlásának a következménye. Fatmir Sejdiu elnök azért mondott le szeptemberben, mert a bíróság úgy határozott, hogy nem lehet egyszerre pártvezér és államfő.

Pártja, a Koszovói Demokratikus Liga (LDK) kilépett a kormányból, megfosztva azt a parlamenti többségtől. Negyvenöt napon belül előre hozott választásokat tartanak Koszovóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.