Beszólt Castro nagy csodálója

A Nobel-békedíj odaítélését bírálta a venezuelai elnök

Szolidaritásáról biztosította Kínát, és bírálta a Nobel-békedíj odaítélését egy ellenzéki kínai személynek a venezuelai elnök.

2010.10.11 08:15MTI

Hugo Chávez helyi idő szerint vasárnap esti nyilatkozatában élesen kritizálta a Nobel-bizottságot, elítélve, hogy az idei békedíjat a bebörtönzött kínai ellenzéki, Liu Hsziao-po (Liu Xiaopo) kapta.

A kubai forradalom vezére, Fidel Castro nagy csodálójának és egyben Kína nagy barátjának számító Chávez úgy vélekedett, hogy a kínai ellenzék korábbi vezéralakja, Liu Hsziao-po - akárcsak az elmúlt évben Barack Obama amerikai elnök - a díjat érdemtelenül kapta.

Egy évvel ezelőtt a venezuelai államfő hasonló hevességgel bírálta Obama kitüntetését is, felróva egyebek között, hogy az amerikai kormány több háborúban vesz részt.

Hugo Chávez szolidaritásáról biztosította az ellenzéki Liu Hsziao-po kitüntetése miatt tiltakozó kínai kormányt. Peking a békedíj odaítélése kapcsán azt hangoztatta, hogy az álláspontja szerint ellentétes a Nobel-békedíj alapelveivel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.